Nr. | Link web |
1 | Pagini de colorat |
2 | Disney |
3 | Kids Games |
Alergiile la copii
Deşi alergiile pot apărea la orice vârstă, de cele mai multe ori acestea apar la copii. După infecţiile căilor respiratorii, alergiile la copii constituie o a doua importanță cauză de îmbolnăvire.
Alergia – nu este chiar o boală, este un grup de boli diferite, bazate pe o reacţie exagerată a sistemului imunitar la o substanţă care este inofensivă pentru majoritatea oamenilor.
Alimentația copilului
Diversificarea alimentatiei este o etapă deosebit de importanta pentru transformarea sugarilor in copii sanatosi si optim dezvoltati. Alegerea momentului, a alimentelor si felul cum sunt ele introduse pot avea urmari asupra alimentatiei viitoare a bebelusului. De aceea, este nevoie de mult tact si cateva cunostinte legate de organismul copilului.
Bolile sezonului estival
Vara este anotimpul preferat al mamicilor pentru a-si plimba cat mai mult bebelusii in aer liber. La randul lor, copiii se bucura de soare, apa si nisip. Insa sezonul estival ascunde pericole pentru sanatatea copiilor. Datorita temperaturilor ridicate si a activitatilor specifice verii, numarul afectiunilor intalnite la copii si bebelusi creste.
Dinții temporari
Dinţii temporari sunt în numar de 20, câte 5 pe fiecare hemiarcada.
Dupa ce toţi dinţii şi-au gasit poziţia urmează o perioada de stabilitate, apoi în jurul varstei de 4 ani între dinţi şi în spatele molarilor apar spaţii care vor fi mai apoi ocupate de dinţii definitivi dupa caderea temporarilor.
Probleme digestive la bebeluși
Problemele digestive la bebeluşi Cauzele problemelor digestive la bebeluşi sunt diverse cum ar fi: alimentare, infecţioase sau alergice.
Diagnosticul clinic se face pe baza anamnezei din discuţia cu părinţii şi simptomele relatate de ei. Examenul clinic şi examenul de laborator, presupun excluderea unor cauze şi includerea altor cauze reale.
Regimul alimentar în entercolită
Prevenirea enterocolitei este posibilă prin respectarea regulilor de igienă individuală: spălatul mâinilor cu apă şi săpun înaintea oricarei mese, spălarea eficientă a alimentelor care se consumă neprelucrate termic, spălarea şi dezinfectarea tacâmurilor, veselei, prin utilizarea numai a apei provenite din surse sigure, necontaminate, iar cand acest lucru nu este posibil, a apei fierte şi răcite ori a apei minerale îmbuteliată corespunzator.
Vaccinări
Programul national de vaccinari este gratuit si se face de catre medicul de familie la care aveti inscris copilul! In cadrul cabinetului de pediatrie Dr. Burlacu Iurie se pot face, contra cost, vaccinari ce nu sunt prinse în Programul national de vaccinari astfel: